nad.bg
Запазете час

  Данните от предварителните клинични изпитвания показват, че NAD+ подобрява възпалителнaта реакция при сърдечна недостатъчност

  NAD+ подобрява възпалителнaта реакция при сърдечна недостатъчност Добавката на NR подобрява функцията на митохондриите и повлиява възпалителната реакция при пациенти със сърдечна недостатъчност. Данните от предварителните клинични изпитвания показват, че NAD+ подобрява възпалителнaта реакция при сърдечна недостатъчност Въпреки, че имунната система използва възпалението като метод за възстановяване на здравето в тялото, има доказателства, които предполагат, че възпалението може да бъде свързано с прогресивна сърдечна недостатъчност. Имунните клетки, които улесняват този процес, силно разчитат на митохондриите, електроцентралата на клетката, за осигуряване на енергия. Изследователите обаче все още не знаят дали неизправните митохондрии в различни циркулиращи имунни клетки усилват възпалението при пациенти, които проявяват сърдечна недостатъчност.

  Резултатите от клиничното изпитване (NCT03727646)

  Те са БИЛИ публикувани от Zhou и колеги от Университета на Вашингтон в Journal of Clinical Investigation и представените данни изяснили връзката между сърдечна недостатъчност, възпаление и митохондрии в имунните клетки. Изследователският екип установил връзка между възпалението на сърцето при пациенти и неправилно функциониращи митохондрии в мононуклеарни клетки на периферната кръв (PBMCs), вид имунна клетка. Когато пациентите, които показват сърдечна недостатъчност, са подложени на перорална добавка с никотинамид рибозид (NR) (1000 mg два пъти дневно), митохондриалната функция на PBMC се подобрява и възпалението намалява. NR е прекурсор на никотинамид аденин динуклеотид (NAD+), основно съединение, произвеждащо енергия. Получените данни от проучването предполагат, че могат да се предприемат превантивни мерки за борба със сърдечните заболявания чрез увеличаване на NAD+ подобрява възпаления.

  Помага за заздравяването на сърцата при мишки

  Доказано е, че мишките показват намалено възпаление и по-голяма защита на сърцето при повишени нива на NAD+, което съответства на оптимална митохондриална функция. Тези настоящи открития предполагат възможността за подобряване на здравето на пациенти със сърдечна недостатъчност чрез повишаване на нивата на NAD+, което позволява да се модулира възпалението. Изследователите обаче все още не знаят дали циркулиращите имунни клетки могат да намалят възпалението при сърдечни пациенти чрез подобряване на митохондриалната функция чрез повишаване на нивата на NAD+.

  Защитава ли пациенти със сърдечни заболявания?

  Zhou и колеги са диференцирали митохондриалната функция на PBMC при 19 здрави пациенти и митохондриалната функция на PBMC при 19 хоспитализирани пациенти със сърдечна недостатъчност. Наблюдавана е намалена функция на митохондриите в PBMC на пациенти със сърдечна недостатъчност. Тези клетки също показват по-високи концентрации на провъзпалителни цитокини. Това са малки ензими, които са ключови за модулирането на растежа и активността на клетките в кръвта и имунната система.

  При пациенти със сърдечна недостатъчност

  На тях са давани перорално добавка с никотинамид рибозид (NR), прекурсор на NAD+, в продължение на пет до девет дни. Джоу и колегите му са взели кръвни проби от тези пациенти. Това било преди и след опита и изследвали съдържанието на всяка кръвна проба. Освен това, следните повишаващи се дози NR са използвани за лечение на пет хоспитализирани пациенти със сърдечна недостатъчност. Именно в продължение на пет до девет дни: ден 1-250 mg два пъти дневно. Ден 2-500 mg два пъти дневно. иДен 3 до ден 9-1000 mg два пъти ден.

  Резултатите

  Те показват, че пациентите, които показват сърдечна недостатъчност, демонстрират подобрена митохондриална функция. Това ставало след използване на NR за повишаване на нивата на NAD+. Производството на провъзпалителни цитокини също е намалено при пациенти със сърдечна недостатъчност. Изследователите предполагат, че добавянето на NR индуцира запазването на митохондриалната функция. Също така и намалява производството на увреждащи клетките съединения, наречени реактивни кислородни видове. Това е в присъствието на съединение, което модулира възпалението. Помага за заздравяването на сърцата при мишки Джоу и колегите илюстрират как активирането на периферните имунни клетки при пациенти със сърдечна недостатъчност вследствие на възпаление силно зависи от функцията на митохондриите. Представеното проучване допълнително предполага, че митохондриалната функция може да бъде подобрена чрез повишаване на нивата на NAD+. Това също води до намалено възпаление, причинено от PBMCs при пациенти със сърдечна недостатъчност. Инактивирането на циркулиращите имунни клетки чрез блокиране на провъзпалителни цитокини позволява възпалението да бъде спряно. То води до разрушаване на вредния цикъл, поддържащ болестното състояние. NR намалява производството на молекули NR намалява производството на молекули, показателни за възпаление при пациенти със сърдечна недостатъчност. Относителни нива на mRNA на възпалителен маркер (NLRP3) и възпалителни цитокини (IL-1B, IL-6 и IL-18) на PBMC от 4 субекта със сърдечна недостатъчност преди и след прилагане на NR.

  Необходими са повече клинични изпитвания за NAD+ и сърдечна недостатъчност

  Има обаче няколко ограничения за това изследване. Това са малкият размер на експерименталните групи и кратките периоди на експериментално лечение (пет до девет дни). Те включват добавяне на NR за пациенти със сърдечна недостатъчност. Те ограничават изследователите при формулирането на правдоподобни заключения относно безопасността и ефикасността на NR. Резултатите от това проучване показват обещание при оценката на потенциалния противовъзпалителен ефект на NR в бъдещи клинични изпитвания. Относно изледването за NAD+

  За проучванто

  „Доколкото ни е известно, това проучване е първото, което изучава, дали увеличаването на NAD+ подобрява възпаленията. Заради това има противовъзпалителни ефекти в контекста на човешка сърдечна недостатъчност“. Казват изследователите в статията си. „Въпреки че в момента липсват данни за ефикасност при хора, колективните действия на насищането с NAD+ подобрява възпаленията и за запазване на сърдечната функция и намаляване на системното възпаление могат да осигурят молекулярна основа за нова терапия на сърдечна недостатъчност.“
  ТОП 5 ПРИЧИНИ ЗАЩО Е НУЖЕН NAD+
  Ние в NADBG сме убедени в силата на NAD+, тази естествена... Вижте повече
  Menopause-Biological-Age-and-NAD
  Менопаузата, Биологичната Възраст и NAD+
  Сигурно сте чули, че преминавайки през менопаузата... Вижте повече
  statia-nad-reproductive-medicine
  Връзката между NAD+ и репродуктивното здраве на жените
  Проучване разкрива връзката между молекулата NAD+ и... Вижте повече
  Съвети за добър и пълноценен сън
  Съвети за добър и пълноценен сън
  Съвети за добър и пълноценен сън Лягайте и се... Вижте повече
  Подмладяване на кожата
  Подмладяване на кожата
  Младостта носи естествената красота на кожата Ако... Вижте повече
  Лечение на зависимости
  Лечение на зависимости
  Лечение на зависимости Зависимостта е мозъчно... Вижте повече
  дефицит на желязо
  Какви витамини да изберем при дефицит на желязо в организма
  Недостигът на желязо е един от най-честите дефицити... Вижте повече
  Детоксикация след прием на алкохол
  Детоксикация след прием на алкохол
  Продължителната употреба на алкохол неизменно води... Вижте повече
  Дейвид Синклер
  Кой е Дейвид Синклер?
  Дейвид Синклер е професор в катедрата по генетика и... Вижте повече
  транс-ресвератрол
  Транс-ресвератрол. Източник – японска фалопия. Ползи и безопасност
  Японската фалопия (транс-ресвератрол) съдържа повече... Вижте повече
  грижа за кожата с НАД+
  Иновативна грижа за кожата с НАД+
  Възможно ли е с НАД+ да предпазим кожата от... Вижте повече
  Ресвератрол - изследвания и проучвания
  Ресвератрол – изследвания и проучвания
  Ресвератрол е природен антиоксидант, който може да... Вижте повече
  Какви са ползите и свойсвата на Куркумин?
  Какви са свойствата и ползите от Куркумин?
  Куркумата (Curcuma longa) е една от най-здравословните... Вижте повече
  Може ли NAD+ да подобри ферлитета
  Може ли NAD+ да подобри репродуктивните функции
  Качеството на женските яйцеклетки зависи от... Вижте повече
  терапията с NAD+
  6 ефекта от терапията с NAD+
  Терапията с NAD+ или никотинамид аденин динуклеотид е... Вижте повече
  постковид синдром
  NAD+ терапията облекчава симптомите на дългия постковид синдром
  Неотдавна Кендъл Дженър сподели в един от епизодите... Вижте повече
  лаймска болест
  Може ли NAD+ да помогне при лечение на лаймска болест?
  Какво е лаймска болест Лаймска болест е бактериална... Вижте повече
  Може ли хроничният стрес да ускори стареенето?
  Може ли хроничният стрес да ускори стареенето?
  Според данни от актуално клинично проучване... Вижте повече
  Терапиите с NAD+ са нов холистичен метод за преодоляване на зависимости
  Терапиите с NAD+ са нов холистичен метод за преодоляване на зависимости
  NAD+детоксикира тялото и повишава имунитета, подпомага... Вижте повече
  Всичко, което е важно да знаем за витамин B6
  Всичко, което е важно да знаем за витамин B6
  Витамин B6 е открит през 1926 г Как точно се е случило... Вижте повече
  Как действа NAD?
  Как действа NAD?
  Oще за това какво казва науката за това как действа... Вижте повече
  Предполагаеми, недоказани ползаи на NAD+
  Предполагаеми, недоказани ползи на NAD+
  енергията в човека се увеличава подобряване на... Вижте повече
  Какво знаем за ролята на NAD в организма
  Какво знаем за ролята на NAD в организма
  Може да се каже, че когато приемаме NAD+ ние осигуряваме... Вижте повече
  Ролята на NAD
  Ролята на NAD
  Според учените ролята на NAD се потвърждава и от факта,... Вижте повече
  Повече информация за NAD+
  NAD+
  Отдавна известно вещество NAD+ NAD+ се оказа способно... Вижте повече
  Процесът на възстановяване на мускулите
  NAD+ Възстановява основния часовник за възстановяване на мускулите
  Учените от Северозападния университет откриват, че... Вижте повече