nad.bg

Дълголетие с NMN (никотинамид мононуклеотид)

никотинамид мононуклеотид

Енергията стои в основата на всичко. Телата ни се нуждаят от енергия, за да функционират пълноценно. С напредване на възрастта обаче, енергията започва да намалява, не се чувстваме така жизнени, както в младежките си години. Това се случва, защото телата ни започват да синтезират по-ниски нива на NAD+ /Nicotinamide adenine dinucleotide/. Точно тук на помощ идва добавката NMN /никотинамид мононуклеотид/.

С нея можем да повишим нивата на NAD+ значително и така да компенсираме загубата на производство на енергия.

Изследователи доказват, че приемането на NMN /никотинамид мононуклеотид/ ефективно подобрява енергийния метаболизъм, като повишава функцията на митохондриите в клетките ни, отговорни за производството на енергия, т.н. клетъчни енергийни електроцентрали.

Ролята на NAD+ е изключително важна за човешкото тяло.

NAD+ играе ключова роля в метаболизма, като помага хранителните вещества, постъпващи в тялото да се превърнат в енергия. Второто много важно е, че тя поема ролята на помощна молекула, за да подпомогне функцията на специфични протеини в регулирането на други важни  функции в клетките. Именно тази комбинация помага да се забави на стареенето и предотвратява появата на различни заболявания.

Но NAD+ намалява с напредване на годините, а не може просто да консумираме директно тази молекула. Затова ни е необходим NMN – предшественик на NAD+, който ще повиши нивата на NAD+ и ефектът ще се усети силно.

Shin-ichiro Imai, доктор на медицинските науки, провел експеримент, който дал удивителен резултат, доказващ, че стареенето може да бъде спряно с добавянето на NMN. Резултатът бил дотолкова впечатляващ, че списание Time е публикувало заглавна статия за проведения експеримент.

Какви са положителните промени, които се наблюдават при приемане на NMN /никотинамид мононуклеотид/

  • Приемането на NMN спира стареенето на кръвоносните съдове

С напредване на възрастта малките кръвоносни съдове в телата ни изсъхват и загиват и това намалява притока на кръв към нашите органи и тъкани. Един от най-известните учени в борбата със стареенето професор Дейвид Синклер съобщава, че HMN преустановява стареенето на кръвоносните съдове.

  • NMN подпомага за растежа на мускулите

Загубата на мускулна маса намалява силата и подвижността ни, което води до намаляване на двигателната ни активност, до нестабилност, по-голяма вероятност от падане и нараняване. Приемането на NMN възстановява мускулната сила и увеличава издръжливостта при изпълняване на упражнения.

  • С NMN се намаляват излишните мазнини в тялото

NMN има мощен и ефективен ефект в усилията за отслабване, той намалява инсулиновата резистентност, подобрява глюкозния толеранс и подобрява митохондриалната дисфункция. Това са трите важни фактора, които допринасят за упоритите проблеми с теглото и NMN се справя много успешно.

  • С NMN се увеличaва енергията, а от там и физическата сила и постиженията

Направено проучване показва, че след NMN обектите на изследване се сдобиват с много повече енергия, заради повишеното й производство от митохондриите в клетките.

  • С NMN чувствителността към инсулин се подобрява.

Това е изключителни ползи, защото означава по-малко диабет. Дори при по-голямо тегло NMN показва по-добра чувствителност към инсулина.

  • С NMN се подобрява сърдечната дейност.

За да се подхранват мускулните контракции на сърцето и с тях да се поддържа животът сърцето се нуждае от постоянно непрекъснато снабдяване с аденозин трифосфат (ATP). Липсата на ATP може да доведе до нарушаване на сърдечната и съдовата функция, до развитие на сърдечно-съдови заболявания. NMN подобрява здравето на сърцето, намалява стареенето на артериите и съдовете.

  • С NMN се подобряват симптомите на болестта Алцхаймер

Причините за болестта на Алцхаймер не са достатъчно добре изучени. Счита се че около 70% от риска се унаследява от родители посредством множество свързани гени. Заболяването се развива бавно и постепенно. В основата стоят проблеми с мозъчните протеини, които започват да не функционират нормално, нарушават работата на невроните, клетките на мозъка. Процесът започва години преди първите симптоми.

Направено проучване показва, че NMN намалява производството на β-амилоиди. Също така намаляват тежестта на амилоидната плака, синаптичната загуба и възпалителните реакции. 
  • С NMN се случва поправяне на ДНК увреди в клетките

ДНК може да бъде увредена по различни причини като нездравословни хранене, различни токсини от околната среда, стареене. В резултат на това се развиват хронични заболявания. С приемането на NMN това може да бъде подобрено.

Може ли NAD+ да подобри ферлитета
Може ли NAD+ да подобри репродуктивните функции
Качеството на женските яйцеклетки зависи от... Вижте повече
терапията с NAD+
6 ефекта от терапията с NAD+
Терапията с NAD+ или никотинамид аденин динуклеотид е... Вижте повече
Всичко, което е важно да знаем за витамин B6
Всичко, което е важно да знаем за витамин B6
Витамин B6 е открит през 1926 г Как точно се е случило... Вижте повече
Как действа NAD?
Как действа NAD?
Oще за това какво казва науката за това как действа... Вижте повече
Предполагаеми, недоказани ползаи на NAD+
Предполагаеми, недоказани ползи на NAD+
енергията в човека се увеличава подобряване на... Вижте повече
Какво знаем за ролята на NAD в организма
Какво знаем за ролята на NAD в организма
Може да се каже, че когато приемаме NAD+ ние осигуряваме... Вижте повече
Ролята на NAD
Ролята на NAD
Според учените ролята на NAD се потвърждава и от факта,... Вижте повече
Повече информация за NAD+
NAD+
Отдавна известно вещество NAD+ NAD+ се оказа способно... Вижте повече
Процесът на възстановяване на мускулите
NAD+ Възстановява основния часовник за възстановяване на мускулите
Учените от Северозападния университет откриват, че... Вижте повече