nad.bg

Какво е глутатион и защо го наричат „еликсир на младостта“

Глутатион Глутатион е един от най-мощните антиоксиданти. Той представлява  трипептид, чиято молекула съдържа цистеин, глутаминова киселина и глицин. Също така съдържа сяросъдържащи групи, които „привличат“ токсини, свободни радикали, вредни химикали и тежки метали и бързо ги отстраняват от тялото. Благодарение на това глутатионът е в състояние да предпазва клетките на тялото от оксидативен стрес, увреждане, като удължава младостта и повлиява положително цялостното здраве. Глутатионът се синтезира в човешкото тяло от аминокиселини, които образуват трипептидна молекула. Количеството му в организма може да намалее под въздействието на инфекции, радиация и лоша екология, тютюнепушене, възраст над 55 години, както и в резултат на употребата на лекарства. Недостатъчното количество глутатион прави клетките особено податливи на окислителното увреждане. Това води до нарушаване на имунитета и на защитните бариери в дихателните пътища и стомашно-чревния тракт. Човешкото тяло не може да абсорбира глутатиона, който идва с храната, но може да възприема този трипептид под формата на хранителни добавки например. Глутатион извора на младостта

Как да определим дефицита на глутатион?

Под въздействието на неблагоприятни външни фактори, психологически стрес и инфекции количеството на синтезирания глутатион в човешкото тяло намалява. Основният признак на липсата му е намаляване на общия мускулен тонус, сънливост и летаргия, депресивно настроение. При продължителна липса на глутатион започва процесът на преждевременно стареене на всички тъкани, развиват се заболявания на черния дроб и бъбреците, могат да се появят неоплазми. В резултат на отслабена имунна система, човек става по-податлив на инфекциозни заболявания.
 • Ако чувствате, че имунната ви система е отслабена и често настивате;
 • Ако забелязвате влошено състояние на кожата и качество на сън, отслабване на паметта и намалена концентрация;
 • Ако имате сутрешна умора и намалена активност;
 • Ако и след прием на витамини, състоянието Ви не се променя;

Значи тялото Ви се нуждае от глутатион.

Интравенозна терапия ще Ви помогне да се възстановите, ще активира производството на глутатион в организма. Щом попадне в кръвоносната система, той започва да действа моментално:
 • Първо той ще повлияе върху имунната Ви система, като я стабилизира.
 • Паметта и концентрацията Ви ще започнат да се подобряват.
 • Безпокойството и проблемите със съня ще изчезнат.
 • Ще се нормализира работата на храносмилателната система.
 • Състоянието на кожата ще се подобрява, като намаляват бръчките и се оформя стегнат овал на лицето. Ускорява се регенерацията на увредените тъкани, а също така се забавя процеса на тяхното стареене. Глутатионът подобрява еластичността на кожата, придава й здрав и добре поддържан вид, подобрява тена. Ето защо трипептидът е част от козметиката против стареене, която помага за подмладяване на кожата.
 

Кои са ключовите предимства на интравенозната терапия?

99.5% от антиоксиданта се усвоява от организма пълноценно.  Ефектът от въздействието на глутатиона настъпва веднага.
 1.  Няма странични ефекти, поради 100% натуралния състав.
 2.  Свободните радикали са блокирани. И това е профилактика срещу злокачествени образувания.
 3.  Възстановява химическата активност на витамин С (който стабилизира имунитета).
 4.  Ппредпазва чернодробните клетки от увреждане.
 5.  Ускорява деленето на епителните клетки и така състоянието на кожата се подобрява.
 6.  Възстановява хормоналния баланс – усилва либидото и подобрява психоемоционалното състояние.