nad.bg
Запазете час

  Какво е глутатион и защо го наричат „еликсир на младостта“

  Глутатион

  Глутатион е един от най-мощните антиоксиданти. Той представлява  трипептид, чиято молекула съдържа цистеин, глутаминова киселина и глицин. Също така съдържа сяросъдържащи групи, които „привличат“ токсини, свободни радикали, вредни химикали и тежки метали и бързо ги отстраняват от тялото. Благодарение на това глутатионът е в състояние да предпазва клетките на тялото от оксидативен стрес, увреждане, като удължава младостта и повлиява положително цялостното здраве.

  Глутатионът се синтезира в човешкото тяло от аминокиселини, които образуват трипептидна молекула. Количеството му в организма може да намалее под въздействието на инфекции, радиация и лоша екология, тютюнепушене, възраст над 55 години, както и в резултат на употребата на лекарства. Недостатъчното количество глутатион прави клетките особено податливи на окислителното увреждане. Това води до нарушаване на имунитета и на защитните бариери в дихателните пътища и стомашно-чревния тракт.

  Човешкото тяло не може да абсорбира глутатиона, който идва с храната, но може да възприема този трипептид под формата на хранителни добавки например.

  Глутатион извора на младостта

  Как да определим дефицита на глутатион?

  Под въздействието на неблагоприятни външни фактори, психологически стрес и инфекции количеството на синтезирания глутатион в човешкото тяло намалява. Основният признак на липсата му е намаляване на общия мускулен тонус, сънливост и летаргия, депресивно настроение. При продължителна липса на глутатион започва процесът на преждевременно стареене на всички тъкани, развиват се заболявания на черния дроб и бъбреците, могат да се появят неоплазми. В резултат на отслабена имунна система, човек става по-податлив на инфекциозни заболявания.

  • Ако чувствате, че имунната ви система е отслабена и често настивате;
  • Ако забелязвате влошено състояние на кожата и качество на сън, отслабване на паметта и намалена концентрация;
  • Ако имате сутрешна умора и намалена активност;
  • Ако и след прием на витамини, състоянието Ви не се променя;

  Значи тялото Ви се нуждае от Глутатион.

  Интравенозна терапия ще Ви помогне да се възстановите, ще активира производството на глутатион в организма. Щом попадне в кръвоносната система, Глутатионът започва да действа моментално:

  • Първо той ще повлияе върху имунната Ви система, като я стабилизира.
  • Паметта и концентрацията Ви ще започнат да се подобряват.
  • Безпокойството и проблемите със съня ще изчезнат.
  • Ще се нормализира работата на храносмилателната система.
  • Състоянието на кожата ще се подобрява, като намаляват бръчките и се оформя стегнат овал на лицето. Ускорява се регенерацията на увредените тъкани, а също така се забавя процеса на тяхното стареене. Глутатионът подобрява еластичността на кожата, придава й здрав и добре поддържан вид, подобрява тена. Ето защо трипептидът е част от козметиката против стареене, която помага за подмладяване на кожата.

  Кои са ключовите предимства на интравенозната терапия с Глутатион?

  99.5% от антиоксиданта се усвоява от организма пълноценно.  Ефектът от въздействието на глутатиона настъпва веднага.

  1.  Няма странични ефекти, поради 100% натуралния състав.
  2.  Свободните радикали са блокирани. И това е профилактика срещу злокачествени образувания.
  3.  Възстановява химическата активност на витамин С (който стабилизира имунитета).
  4.  Ппредпазва чернодробните клетки от увреждане.
  5.  Ускорява деленето на епителните клетки и така състоянието на кожата се подобрява.
  6.  Възстановява хормоналния баланс – усилва либидото и подобрява психоемоционалното състояние.

  Какво е глутатион?

  Глутатионът е един от най-мощните антиоксиданти, които предпазват клетките от възможни увреждания. Той е комбинация от аминокиселините цистеин, глутамин и глицин.

  Освен че е мощен антиоксидант, все повече се доказва, че глутатионът има противоракови ефекти.

  Антиоксидантът глутатион заема централно място в сложната многостранна система за детоксикация. Този трипептид съдържа сяросъдържащи групи, които са капан за токсини, тежки метали и свободни радикали и задейства производството на други антиоксиданти – такива важни витамини като витамин С и E2.

  С напредване на възрастта нивото на глутатион намалява и това е особено забележимо при хормонални промени по време на менопаузата. Ето защо е толкова важно да се поддържа концентрацията на този протеин, за да се забави процесът на стареене.

  Редовното поддържане на високи нива на глутатион прави кожата по-ярка и сияйна. Този ефект се свързва със стимулирането с този антиоксидант на на различни видове мелатонин.

  Факторите, които водят до намаляване на глутатиона, са:

  • приемане на различни лекарства,
  • тютюнопушене и алкохол,
  • електромагнитно излъчване,
  • инфекция,
  • екологичният фактор,
  • възраст над 55 години,
  • висока консумация на рафинирани храни.

  Глутатионът свързва нежеланите токсини, химикали, лекарствени метаболити, като осигурява ползи за здравето на всички възрасти и поддържа ресурсите на тялото.

  Къде може да откриете глутатион и къде се съдържа:

  • авокадо,
  • чесън,
  • аспержи,
  • зелена салата,
  • цитрусови плодове,
  • морков,
  • спанак.
  За да се поддържа производството на глутатион, е необходимо да:
  1. Обогатите диетата си с храни, богати на кофактори за производството на глутатион:
  • животински протеин (говеждо, птиче месо, риба);
  • кръстоцветни зеленчуци;
  • млечни продукти (сметана);
  • оризови трици;
  • вътрешности (черен дроб, бъбреци, сърце);
  • кокоши яйца.
  1. Следете хигиената на съня. Добрата нощна почивка е необходим критерий за поддържане на нашето здраве и важен стимулант за производството на този антиоксидант.
  1. Добавете повече упражнения към ежедневието си. Това е чудесен начин да ускорите метаболизма и да увеличите производството на глутатион. Всяко аеробно упражнение (бягане, плуване, бързо ходене, колоездене) ще послужи като чудесно начало за това8

  Резервите на глутатион се възстановяват сами, но реалността показва, че токсичното натоварване надвишава ресурса и се нуждаем от ежедневна добавка на глутатион.

  За съжаление, екзогенните форми на глутатион не се абсорбират: под въздействието на солната киселина в стомаха това съединение моментално се разпада на аминокиселини, без да има желания ефект.

  ГлутатионМощен антиоксидант, произвеждан от черния дроб, за да предпазва организма от свободните радикали, пероксидите и тежките метали. Глутатионът също така елиминира отровите, като лекарства и замърсители, от тялото ни.
  Ползи за здраветоГлутатионът е от съществено значение за правилното функциониране на имунната система и е жизненоважен за изграждането и възстановяването на тъканите. Действа като важен антиоксидант, който предпазва организма от увреждане на клетките, причинено от свободните радикали.
  Глутатионът може да осигури ползи за здравето при Коронарна ендотелна дисфункцияГлутатионът може да помогне за намаляване на кръвното налягане при хора с коронарна ендотелна дисфункция. При участниците, които са получавали инфузии с глутатион, са се увеличили диаметърът на кръвоносните съдове и кръвният поток, което заедно значително намалява коронарния рисков фактор.
  Глутатионът може да осигури ползи за здравето при белите дробове на преждевременно родените децаНиските нива на глутатион са фактор, допринасящ за развитието на хронични белодробни заболявания. Някои недоносени бебета не са в състояние да произвеждат достатъчно глутатион, което увеличава риска от постоянни белодробни проблеми.
  Глутатионът може да осигури ползи за здравето при хронични ушни инфекцииМного деца страдат от хронични ушни инфекции, които могат да причинят стрес и безсънни нощи на много родители. Глутатионът дава надежда като възможно средство за лечение на хроничните ушни инфекции.

  Често задавани въпроси

  Какво прави NAD+ за организма?

  Никотинамид аденин динуклеотидът (NAD+) е важен коензим за окислително-редукционните реакции, което го прави основен за енергийния метаболизъм. NAD+ е също така основен кофактор за нередокс NAD+-зависими ензими, включително сиртуини и поли(ADP-рибоза) полимерази (PARPs).

  Същото ли е витамин B3 и NAD?

  Хранителният витамин B3, който включва никотинамид, никотинова киселина и никотинамид рибозид, е прекурсор на коензима никотинамид аденин динуклеотид (NAD+), неговия фосфорилиран родител (NADP+) и съответните им редуцирани форми (NADH и NADPH).

  Колко време отнема лечението с NAD+?

  Терапията с NAD+ обикновено се прилага в продължение на няколко дни, за да се постигнат най-добри резултати, но повечето хора изпитват повишена яснота на ума и подобрени физически усещания само след една инфузия. В повечето случаи ефектът от NAD+ се забелязва почти веднага.

  ТОП 5 ПРИЧИНИ ЗАЩО Е НУЖЕН NAD+
  Ние в NADBG сме убедени в силата на NAD+, тази естествена... Вижте повече
  Menopause-Biological-Age-and-NAD
  Менопаузата, Биологичната Възраст и NAD+
  Сигурно сте чули, че преминавайки през менопаузата... Вижте повече
  statia-nad-reproductive-medicine
  Връзката между NAD+ и репродуктивното здраве на жените
  Проучване разкрива връзката между молекулата NAD+ и... Вижте повече
  Съвети за добър и пълноценен сън
  Съвети за добър и пълноценен сън
  Съвети за добър и пълноценен сън Лягайте и се... Вижте повече
  Подмладяване на кожата
  Подмладяване на кожата
  Младостта носи естествената красота на кожата Ако... Вижте повече
  Лечение на зависимости
  Лечение на зависимости
  Лечение на зависимости Зависимостта е мозъчно... Вижте повече
  дефицит на желязо
  Какви витамини да изберем при дефицит на желязо в организма
  Недостигът на желязо е един от най-честите дефицити... Вижте повече
  Детоксикация след прием на алкохол
  Детоксикация след прием на алкохол
  Продължителната употреба на алкохол неизменно води... Вижте повече
  Дейвид Синклер
  Кой е Дейвид Синклер?
  Дейвид Синклер е професор в катедрата по генетика и... Вижте повече
  транс-ресвератрол
  Транс-ресвератрол. Източник – японска фалопия. Ползи и безопасност
  Японската фалопия (транс-ресвератрол) съдържа повече... Вижте повече
  грижа за кожата с НАД+
  Иновативна грижа за кожата с НАД+
  Възможно ли е с НАД+ да предпазим кожата от... Вижте повече
  Ресвератрол - изследвания и проучвания
  Ресвератрол – изследвания и проучвания
  Ресвератрол е природен антиоксидант, който може да... Вижте повече
  Какви са ползите и свойсвата на Куркумин?
  Какви са свойствата и ползите от Куркумин?
  Куркумата (Curcuma longa) е една от най-здравословните... Вижте повече
  Може ли NAD+ да подобри ферлитета
  Може ли NAD+ да подобри репродуктивните функции
  Качеството на женските яйцеклетки зависи от... Вижте повече
  терапията с NAD+
  6 ефекта от терапията с NAD+
  Терапията с NAD+ или никотинамид аденин динуклеотид е... Вижте повече
  постковид синдром
  NAD+ терапията облекчава симптомите на дългия постковид синдром
  Неотдавна Кендъл Дженър сподели в един от епизодите... Вижте повече
  лаймска болест
  Може ли NAD+ да помогне при лечение на лаймска болест?
  Какво е лаймска болест Лаймска болест е бактериална... Вижте повече
  Може ли хроничният стрес да ускори стареенето?
  Може ли хроничният стрес да ускори стареенето?
  Според данни от актуално клинично проучване... Вижте повече
  Терапиите с NAD+ са нов холистичен метод за преодоляване на зависимости
  Терапиите с NAD+ са нов холистичен метод за преодоляване на зависимости
  NAD+детоксикира тялото и повишава имунитета, подпомага... Вижте повече
  Всичко, което е важно да знаем за витамин B6
  Всичко, което е важно да знаем за витамин B6
  Витамин B6 е открит през 1926 г Как точно се е случило... Вижте повече
  Как действа NAD?
  Как действа NAD?
  Oще за това какво казва науката за това как действа... Вижте повече
  Предполагаеми, недоказани ползаи на NAD+
  Предполагаеми, недоказани ползи на NAD+
  енергията в човека се увеличава подобряване на... Вижте повече
  Какво знаем за ролята на NAD в организма
  Какво знаем за ролята на NAD в организма
  Може да се каже, че когато приемаме NAD+ ние осигуряваме... Вижте повече
  Ролята на NAD
  Ролята на NAD
  Според учените ролята на NAD се потвърждава и от факта,... Вижте повече
  Повече информация за NAD+
  NAD+
  Отдавна известно вещество NAD+ NAD+ се оказа способно... Вижте повече
  Процесът на възстановяване на мускулите
  NAD+ Възстановява основния часовник за възстановяване на мускулите
  Учените от Северозападния университет откриват, че... Вижте повече