nad.bg

Какво е глутатион и защо го наричат „еликсир на младостта“

Глутатион

Глутатион е един от най-мощните антиоксиданти. Той представлява  трипептид, чиято молекула съдържа цистеин, глутаминова киселина и глицин. Също така съдържа сяросъдържащи групи, които „привличат“ токсини, свободни радикали, вредни химикали и тежки метали и бързо ги отстраняват от тялото. Благодарение на това глутатионът е в състояние да предпазва клетките на тялото от оксидативен стрес, увреждане, като удължава младостта и повлиява положително цялостното здраве.

Глутатионът се синтезира в човешкото тяло от аминокиселини, които образуват трипептидна молекула. Количеството му в организма може да намалее под въздействието на инфекции, радиация и лоша екология, тютюнепушене, възраст над 55 години, както и в резултат на употребата на лекарства. Недостатъчното количество глутатион прави клетките особено податливи на окислителното увреждане. Това води до нарушаване на имунитета и на защитните бариери в дихателните пътища и стомашно-чревния тракт.

Човешкото тяло не може да абсорбира глутатиона, който идва с храната, но може да възприема този трипептид под формата на хранителни добавки например.

Глутатион извора на младостта

Как да определим дефицита на глутатион?

Под въздействието на неблагоприятни външни фактори, психологически стрес и инфекции количеството на синтезирания глутатион в човешкото тяло намалява. Основният признак на липсата му е намаляване на общия мускулен тонус, сънливост и летаргия, депресивно настроение. При продължителна липса на глутатион започва процесът на преждевременно стареене на всички тъкани, развиват се заболявания на черния дроб и бъбреците, могат да се появят неоплазми. В резултат на отслабена имунна система, човек става по-податлив на инфекциозни заболявания.

 • Ако чувствате, че имунната ви система е отслабена и често настивате;
 • Ако забелязвате влошено състояние на кожата и качество на сън, отслабване на паметта и намалена концентрация;
 • Ако имате сутрешна умора и намалена активност;
 • Ако и след прием на витамини, състоянието Ви не се променя;

Значи тялото Ви се нуждае от глутатион.

Интравенозна терапия ще Ви помогне да се възстановите, ще активира производството на глутатион в организма. Щом попадне в кръвоносната система, той започва да действа моментално:

 • Първо той ще повлияе върху имунната Ви система, като я стабилизира.
 • Паметта и концентрацията Ви ще започнат да се подобряват.
 • Безпокойството и проблемите със съня ще изчезнат.
 • Ще се нормализира работата на храносмилателната система.
 • Състоянието на кожата ще се подобрява, като намаляват бръчките и се оформя стегнат овал на лицето. Ускорява се регенерацията на увредените тъкани, а също така се забавя процеса на тяхното стареене. Глутатионът подобрява еластичността на кожата, придава й здрав и добре поддържан вид, подобрява тена. Ето защо трипептидът е част от козметиката против стареене, която помага за подмладяване на кожата.

Кои са ключовите предимства на интравенозната терапия?

99.5% от антиоксиданта се усвоява от организма пълноценно.  Ефектът от въздействието на глутатиона настъпва веднага.

 1.  Няма странични ефекти, поради 100% натуралния състав.
 2.  Свободните радикали са блокирани. И това е профилактика срещу злокачествени образувания.
 3.  Възстановява химическата активност на витамин С (който стабилизира имунитета).
 4.  Ппредпазва чернодробните клетки от увреждане.
 5.  Ускорява деленето на епителните клетки и така състоянието на кожата се подобрява.
 6.  Възстановява хормоналния баланс – усилва либидото и подобрява психоемоционалното състояние.
ГлутатионМощен антиоксидант, произвеждан от черния дроб, за да предпазва организма от свободните радикали, пероксидите и тежките метали. Глутатионът също така елиминира отровите, като лекарства и замърсители, от тялото ни.
Ползи за здраветоГлутатионът е от съществено значение за правилното функциониране на имунната система и е жизненоважен за изграждането и възстановяването на тъканите. Действа като важен антиоксидант, който предпазва организма от увреждане на клетките, причинено от свободните радикали.
Глутатионът може да осигури ползи за здравето при Коронарна ендотелна дисфункцияГлутатионът може да помогне за намаляване на кръвното налягане при хора с коронарна ендотелна дисфункция. При участниците, които са получавали инфузии с глутатион, са се увеличили диаметърът на кръвоносните съдове и кръвният поток, което заедно значително намалява коронарния рисков фактор.
Глутатионът може да осигури ползи за здравето при белите дробове на преждевременно родените децаНиските нива на глутатион са фактор, допринасящ за развитието на хронични белодробни заболявания. Някои недоносени бебета не са в състояние да произвеждат достатъчно глутатион, което увеличава риска от постоянни белодробни проблеми.
Глутатионът може да осигури ползи за здравето при хронични ушни инфекцииМного деца страдат от хронични ушни инфекции, които могат да причинят стрес и безсънни нощи на много родители. Глутатионът дава надежда като възможно средство за лечение на хроничните ушни инфекции.

Често задавани въпроси

Какво прави NAD+ за организма?

Никотинамид аденин динуклеотидът (NAD+) е важен коензим за окислително-редукционните реакции, което го прави основен за енергийния метаболизъм. NAD+ е също така основен кофактор за нередокс NAD+-зависими ензими, включително сиртуини и поли(ADP-рибоза) полимерази (PARPs).

Същото ли е витамин B3 и NAD?

Хранителният витамин B3, който включва никотинамид, никотинова киселина и никотинамид рибозид, е прекурсор на коензима никотинамид аденин динуклеотид (NAD+), неговия фосфорилиран родител (NADP+) и съответните им редуцирани форми (NADH и NADPH).

Колко време отнема лечението с NAD+?

Терапията с NAD+ обикновено се прилага в продължение на няколко дни, за да се постигнат най-добри резултати, но повечето хора изпитват повишена яснота на ума и подобрени физически усещания само след една инфузия. В повечето случаи ефектът от NAD+ се забелязва почти веднага.

Може ли NAD+ да подобри ферлитета
Може ли NAD+ да подобри репродуктивните функции
Качеството на женските яйцеклетки зависи от... Вижте повече
терапията с NAD+
6 ефекта от терапията с NAD+
Терапията с NAD+ или никотинамид аденин динуклеотид е... Вижте повече
Всичко, което е важно да знаем за витамин B6
Всичко, което е важно да знаем за витамин B6
Витамин B6 е открит през 1926 г Как точно се е случило... Вижте повече
Как действа NAD?
Как действа NAD?
Oще за това какво казва науката за това как действа... Вижте повече
Предполагаеми, недоказани ползаи на NAD+
Предполагаеми, недоказани ползи на NAD+
енергията в човека се увеличава подобряване на... Вижте повече
Какво знаем за ролята на NAD в организма
Какво знаем за ролята на NAD в организма
Може да се каже, че когато приемаме NAD+ ние осигуряваме... Вижте повече
Ролята на NAD
Ролята на NAD
Според учените ролята на NAD се потвърждава и от факта,... Вижте повече
Повече информация за NAD+
NAD+
Отдавна известно вещество NAD+ NAD+ се оказа способно... Вижте повече
Процесът на възстановяване на мускулите
NAD+ Възстановява основния часовник за възстановяване на мускулите
Учените от Северозападния университет откриват, че... Вижте повече