nad.bg

Ролята на NAD

Ролята на NAD

Според учените ролята на NAD се потвърждава и от факта, че при старите мишки съдържанието му е по-ниско. Причината, поради която NAD намалява с възрастта, все още не е ясна. Учените вярват, че тяхната работа ще помогне да се справят със страничните ефекти от химиотерапията и да забавят процеса на стареене.

Освен това, според прессъобщение на Харвардското медицинско училище, от резултатите се интересува НАСА, която търси начини за защита на астронавтите от въздействието на космическата радиация по време на полети на дълги разстояния.

Изпитанията с хора относно ролята на NAD

Ефектите на NAD ще започнат още тази година и ако са успешни, лекарството против стареене ще се появи на пазара след около три до пет години, казват учените.

Изследването е описано в списание Science.

Преди това друг екип от учени установи, че ресвератролът, вещество, съдържащо се в червеното вино и черния шоколад, помага срещу стареенето.

Можем да кажем, че NAD се явява новата надежда на учените и всички, които имат необходимост, от средство за спасяване от уморато. Това е едно познато за тялото вещество, което може да Ви помогне в борбата с хроничната умора. Показано е, че НАД в синергия с екстракти от билки и антиоксиданти, е оказал помощ на много хора, участници в клинични изпитвания да се справят с умората, с чувството за физическо и психическо изтощение.

Да видим, какво е NAD?

NAD e вещество, естествено за човешкото тяло вещество. Нарича се Никотинамид аденин динуклеотид. Без него не може да има живот. NAD е коензим, притежаващ комплексна молекулна формула. Съществуват 2 форми на NAD:  NAD+ и NADH молекули. Това зависи от факта, дали NAD се намира в свързано състояние с водороден йон или не.

Още информация за NAD

Коензимите NAD+ и NADF+  притежават сходна химична структура. Макар че функциите им в метаболизма на клетките са съвършено различни и затова не бива да се объркват.