nad.bg

NAD+ терапията облекчава симптомите на дългия постковид синдром

постковид синдром Неотдавна Кендъл Дженър сподели в един от епизодите на реалити формата Кардашияните, че интравенозните терапии с NAD+ й помагат да се справи със страничните ефекти на дълъг постковид синдром. Моделът разказа, че дори и два месеца след ковид се чувства отпаднала и уморена. Видеото показа как тя и приятелката й Хйели Бийбър правят NAD+ инфузии заедно.

Симптоми на дългия постковид синдром

Дългият постковид синдром се характеризира с хроничната умора, непоносимост към стрес, апатия, нарушена памет или концентрация. В по-редки случаи може да се наблюдават и оплаквания като епресия, нарушения на съня и нарушена физическа и умствена работоспособност.

Връзката на постковид синдрома и липсата на енергия

Последните проучвания предполагат, че причините за симптомите на лонгковид синдрома се дължат на продължителна изява на вируса в тялото след заболяването. С помощта на техники за молекулярно-генетично изследване е доказана устойчивост на вируса в различни органи на пациентите. Често хората, прекарали ковид, нямат адекватен имунен отговор и нивата на антителата им са сравнително ниски. Една от теориите сред учени, изследователи и лекари е, че COVID-19 причинява изчерпване на нивата на NAD+ и някои хора с вече съществуващ недостиг на NAD+, имат дългосрочна дисфункция на коензима и генетични дефицити в енергийния метаболизъм.

Възстановените нива на NAD+ помагат на тяло да развие по-добър имунен отговор на вируса

Доказано е, че повишаването на нивата на NAD+ в тялото може да помогне при редица заболявания, много от които са свързани с продължителни симптоми на COVID като загуба на памет и концентрация, депресия, тревожност и изтощителна умора. Усложненията от зимните вируси нараства драстично с възрастта. С напредването на възрастта настъпват много физиологични промени, включително намаляване на сърдечния дебит, увреждания в белите дробове и намаляване на имунната функция. С напредване на възрастта ние естествено произвеждаме по-малко NAD+ и се смята, че този спад е огромен риск за заболявания, когнитивна дисфункция, автоимунитет и дисрегулация на имунния отговор. Това предполага, че терапията с NAD+ може да намали до минимум тежестта на респираторните симптоми, ако се прилага профилактично и/или терапевтично. Терапиите с NAD+ помагат за производството на енергия в клетките и се свързва с възстановяването на ДНК, химическия стрес и възпалението. Има много положителни проучвания, които подкрепят терапията с NAD+ за намаляване на симптомите на състояния като високо кръвно налягане, сърдечни проблеми и проблеми с имунитета.
Може ли NAD+ да подобри ферлитета
Може ли NAD+ да подобри репродуктивните функции
Качеството на женските яйцеклетки зависи от... Вижте повече
терапията с NAD+
6 ефекта от терапията с NAD+
Терапията с NAD+ или никотинамид аденин динуклеотид е... Вижте повече
Всичко, което е важно да знаем за витамин B6
Всичко, което е важно да знаем за витамин B6
Витамин B6 е открит през 1926 г Как точно се е случило... Вижте повече
Как действа NAD?
Как действа NAD?
Oще за това какво казва науката за това как действа... Вижте повече
Предполагаеми, недоказани ползаи на NAD+
Предполагаеми, недоказани ползи на NAD+
енергията в човека се увеличава подобряване на... Вижте повече
Какво знаем за ролята на NAD в организма
Какво знаем за ролята на NAD в организма
Може да се каже, че когато приемаме NAD+ ние осигуряваме... Вижте повече
Ролята на NAD
Ролята на NAD
Според учените ролята на NAD се потвърждава и от факта,... Вижте повече
Повече информация за NAD+
NAD+
Отдавна известно вещество NAD+ NAD+ се оказа способно... Вижте повече
Процесът на възстановяване на мускулите
NAD+ Възстановява основния часовник за възстановяване на мускулите
Учените от Северозападния университет откриват, че... Вижте повече